Image Alt

USR - Filiala Buzău

Fara penali ajungem departe

„Inceputa ca o inițiativă cetățenească cu scopul interzicerii ocuparii de funcții publice în instituțiile de stat de catre cetățenii condamnați definitiv, actunea „Fara penali in functii publice” a strans in 6 luni peste 1 milion de semnaturi in toata tara, inregistrand 12.986 de semnaturi numai la Buzau.”

Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării

Corupția stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educație și infrastructura.

Foto: Arhiva/Hepta.ro

Țara noastră are cel mai slab sistem de sănătate din Uniunea Europeană. Lipsa medicilor și a medicamentelor, corupția managementului și infrastructura șubredă, plasează România pe primul loc în UE la mortalitatea în spitale. Nici în privința educației nu stăm mai bine, peste 40% dintre elevii români de gimnaziu sunt analfabeți funcționali, ceea ce ne duce tot pe primul loc în UE. România conduce și clasamentul țărilor cu cei mai puțini kilometri de autostradă construiți.

Din cauza corupției, 2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau la doar un pas de sărăcie, județele cele mai mai sărace din țară fiind și cele conduse de baronii locali PSD: Teleorman, Buzău, Vaslui.

 

 

 

 

 

 

 

 

In cadrul campaniei începute pe 10 aprilie 2018, echipa USR Buzău fost in strada, la strans semnături, pe tot parcursul a celor 6 luni, ascultand povestile oamenilor, neimplinirile, infrangerile si nevoia lor de a trai intr-o tara fara corupti in functii publice. Multi ni s-au alaturat devenindu-ne ulterior colegi si foarte multi au semnat pentru eradicarea coruptiei, pana la o initiativa constituțională,o victorie a României curate și a celor 1 milion de români în lupta cu penalii care au capturat țara în ultimii 30 de ani.

Add Comment