Image Alt

USR - Filiala Buzău

Dan Barna: Avem nevoie de o politică publică în domeniul reciclării în România

România produce anual aproape 6 milioane de tone de deșeuri.
Cu toate acestea, România se află pe ultimele locuri în Europa când vine vorba de reciclare.

Ca să îmbunătățim acest domeniu, al recilării, avem nevoie de cadrul potrivit. Nu e de ajuns să vrem să reciclăm. E nevoie ca toți cei implicați în acest proces să își facă treaba bine și “gunoiul” să devină resursă.

Dan Barna a vizitat compania GreenWeee din Buzău, unul dintre cei mai importanți reciclatori europeni.

Alarmant este faptul ca doar 5% din PET-urile pe care le reciclează GreenWeee vin de pe piața națională.

Nu mai este niciun dubiu că avem nevoie de o politică publică pe reciclare și în România.

Avem nevoie de măsuri de dezvoltare economică care reduc emisiile de carbon, promovează utilizarea eficientă a resurselor, încurajează economia circulară și stimulează investițiile în energie curată.

România produce anual aproape 6 milioane de tone de deșeuri.România se află pe ultimele locuri în Europa când vine vorba de reciclare.Sunt statistici alarmante nu doar titluri de știri.Ca să îmbunătățim asta avem nevoie de cadrul potrivit. Nu e de ajuns sa vrem să reciclăm. E nevoie ca toți cei implicați în acest proces să își facă treaba bine și “gunoiul” să devină resursă.Am vizitat compania GreenWeee din Buzău. Unul dintre cei mai importanți reciclatori europeni. Doar 5% din PET-urile pe care le reciclează vin de pe piața națională.Nu mai este niciun dubiu că avem nevoie de o politică publică pe reciclare și în România. În acest sens, voi sprijini acele măsuri de dezvoltare economică care reduc emisiile de carbon, promovează utilizarea eficientă a resurselor, încurajează economia circulară și stimulează investițiile în energie curată.www.danbarnapresedinte.ro/zece_proiecte_pentru_romania

Gepostet von Dan Barna am Sonntag, 20. Oktober 2019
Dan Barna la Green Weee

Pentru a susține tranziția către economia circulară, finanțarea publică a managementului deșeurilor, indiferent dacă este la nivel național sau european, ar trebui să țină cont de obiectivul de a urca pe scara ierarhică a deșeurilor. Fondurile europene destinate acestui obiectiv sunt fondurile de coeziune, acestea putând fi utilizate pentru capacități de tratament al resturilor menajare.

Add Comment