Image Alt

USR - Filiala Buzău

A furat dar a şi făcut ceva.

Timp de 20 de ani România a fost furată sistematic, în general tot de români evident, oportunoști care s-au asigurat după Revolutie că pun mâna pe toată puterea politică din tară. Alături de ei au venit și oameni de afaceri străini care au găsit aici o corupție generalizată, numai bună pentru a cumpăra ieftin ce mai rămăsese de furat după ai noștri.

Cetățenii cinstiți au ajuns acum să mulțumească și să aplaude dacă politicienii care au furat, mai și fac câte ceva. De altfel cam ăsta e cel mai des răspuns al cetățenilor dacă alegi să critici primarii unor zone „roșii” ale tării: „a furat dar a și făcut. Ălă de dinainte a furat dar nu a făcut nimic”. Cam asta auzi când de exemplu arăți cu degetul către prestația lui Toma de la Buzău. Întotdeauna e apărat prin comparație cu Boșcodeală de care se dezic acum chiar și cei mai înfocați aplaudaci din acele vremuri.

Ce ne facem însă când lucrările care se fac acum, la prețuri mari, nu sunt nici măcar de calitate?

Am arătat cum, la Râmnicu Sărat, primăria a ignorat solicitările constructorului și s-a #pierdut #garanția celor 40 de străzi reabilitate din fonduri europene.
https://www.facebook.com/100745767961271/posts/256356639066849/

Am arătat cum, după câteva luni, #iarba a #crescut pe #trotuare prin asfaltul proaspăt turnat iar carosabilul ramâne după ploaie cu piatra din compoziție, fără elementele de liant. https://www.facebook.com/100745767961271/posts/261301341905712/

Am arătat cum la Buzău se toarnă asfaltul peste bălțile formate de ploaie. https://www.facebook.com/100745767961271/posts/275220300513816/

A venit momentul să vă arătăm cum arată acum lucrările, la nici un an de zile de când primăria Râmnicu Sărat turna cu mare fast #cauciuc în #locurile de #joacă din oraș. USR-ul ceruse cu insistență aceste investiții timp de doi ani de zile, dar speram să fie investiții de calitate, care să dureze cel puțin un mandat. Din păcate lucrările au fost de cea mai proastă calitate și nu au prins nici măcar alegerile locale din 2020, din cauză că acestea au fost amânate. Peste tot bucătile de cauciuc smuls au ajuns obiecte de joacă pentru copii. Stratul subtire de nici un cm dispare efectiv sub talpa copiilor de câțiva anișori care au îndrăznit să creadă că se vor bucura mult și bine de investițiile făcute. Unde mai punem și faptul că timp de 3 luni de zile locurile de joacă nu au fost folosite din cauza pandemiei!

Am primit sesizări de la cetățeni și am fost la fața locului pentru a vedea situația. E o problemă generalizată. În Costieni, Extindere Costinei, Zona Pod și in celelalte locuri de joacă din oraș cauciucul turnat anul trecut începe să devină istorie. Chiar dacă se va mai anvelopa în anumite zone pentru a acoperi golurile create, calitatea este dezolantă și lucrările sunt compromise. Il vom mai găsi doar în pliantele de campanie ale PSD-ului. Vor folosi evident pozele din momentul turnării, nu cele reale la nici un an de la finalizarea lucrărilor!

#AfuratDarAsiFacutCeva #faraPenali #CalitateNuPropaganda

Add Comment