Image Alt

USR - Filiala Buzău

Cifrele nu mint

Cifrele nu mint. Constantin Toma dezinformează iar colegul Cîrjan Sorin îi ține isonul.

Am tot văzut în această perioadă grea pentru noi toți, mai multe știri și filmulețe în care primarul Buzăului și cel din Râmnicu Sărat, ne arată cât de mult asfaltează și întrețin străzile din municipii.

Aruncând o privire pe execuția bugetară din perioada ianuarie-aprilie 2020, vedem că investițiile în reabilitarea străzilor nu sunt o prioritate pentru Constantin Toma, deși prin campania de marketing dusă tot pe banii contribuabililor, ni se transmite altceva. Principala activitate în care se „pompează” efectiv taxele și impozitele buzoienilor este „sportul”, respectiv Gloria Buzău.

Până în luna aprilie au fost cheltuiți 13.728.596,73 RON doar pentru sport, chiar dacă nu au fost activități sportive timp de 2 luni de zile. USR susține sportul pentru sănătate, sportul de recreere și oferirea de facilități întregii comunități. Fotbalul de performanță însă, trebuie să fie un angajament al firmelor private. Pomparea de zeci de milioane de lei anual, din bugetul Buzăului, este o risipă din care cetățenii au doar de pierdut.

În același timp, au fost investiți în mun. Buzău, în reabilitarea străzilor, doar 2.515.478,08 RON, adică de 5.5 ori mai puțini bani decât în sport.

La capitolul sănătate, investițiile primăriei sunt derizorii, chiar dacă trecem printr-o perioadă de pandemie. Suma alocată pentru sănătatea publică a buzoienilor este de 2.782.618,70 RON.

Și la Râmnicu Sărat ne aflăm într-o situație la fel de neplăcută. Suma alocată sportului în perioada ian-apr 2020 este mai mare decât cea alocată străzilor. Și dacă nu era suficient, avem și o calitate dezastruoasă a asfaltărilor. Am avut deja analize pe această temă și atașam link-ul pentru readucere aminte. https://icks.ro/4jx4

Deși spitalul municipal din Râmnicu Sărat a fost transformat în unitate suport pentru bolnavii de COVID-19, banii necesari functionării sistemului sanitar nu au fost relocați de la „sport”, deși activitatea este înghețată și angajații puteau beneficia de șomajul tehnic suportat financiar de UE, ci s-a preferat să se renunțe la investiții de 300mii lei din domeniul sanitar, de 477mii lei pentru reabilitarea liceului Tehnologic Victor Frunză și de 400 mii lei de la protectia mediului (inchiderea depozitului de deșeuri, problemă care ne amenință cu amenzi uriașe, mai ales că România este în procedură de infringement pe mediu)

Care ne sunt deci prioritățile de investiții?

USR Buzău a propus, încă din 2017, o măsură prin care cetățenii să decidă unde sa fie investiți banii lor.
Soluția propusă de USR este Bugetul Participativ. Avem cadru legislativ pentru această procedură prin care cetățenii să decidă, cel puțin parțial, pe ce se cheltuiesc banii din investiții. Din păcate, răspunsul PSD a fost că ei decid unde se duce orice leu din buget, fără a ține cont de părerea cetățenilor!

#USRlaPRIMARIE #farapenaliinfunctiipublice

Add Comment