Image Alt

USR - Filiala Buzău

usr-buzau

Cum se sifoneaza banii buzoienilor de către primarul Toma și grupul său de interese


Conform raportului de audit financiar al Curții de Conturi Buzău din data de 30.04.2020, mai multe nereguli financiare au fost evidențiate, primul episod – „Evenimente de iarnă Buzău 2018”.
In raportul încheiat de Curtea de Conturi, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 154.284 lei. Metoda folosită a fost plata dublă a unor servicii care nu au fost prestate, astfel:
– Primaria Buzău, prin ordinul de plată 534/06.02.2019, achită companiei SC OVAL GREEN PUBLISHING SRL Buzău suma de 154.284 lei pentru organizarea evenimentelor „Sărbători de iarnă Buzău 2018 (Târg de Crăciun, Revelion, Orăselul copiilor)”
– Centrul Cultural Marghiloman contractează pentru aceeași perioadă, cu același prestator, OVAL GREEN PUBLISHING SRL Buzău, servicii de organizare a târgului de Crăciun, organizarea revelionului si organizarea altor manifestări cultural-artistice cu ocazia Anului Nou în valoare de 180.800 lei (contract nr 331/28.11.2018) si 362.105 lei (contract nr 332/29.11.2018)
– Primaria Buzău contractează compania GABY MODELLES EVENTS SRL pentru organizarea Revelionului (contract 38144/17.12.2018), valoarea contractului fiind de 307.639 lei
Având în vedere cele trei contracte, Compania SC OVAL GREEN PUBLISHING SRL Buzău nu avea cum să realizeze evenimentul de Revelion, deoarece același eveniment a fost contractat și de compania GABY MODELLS EVENTS. Astfel, primaria a achitat de două ori același eveniment.
În raportul Curţii de Conturi se precizează că împreună cu raportul de activitate depus de compania OVAL GREEN a fost înaintată și oferta pentru „ Campanie publicitară Sărbători de iarnă la Buzău 2018”, ofertă ce conţine aceleaşi servicii de publicitate prevăzute în raport, dar nici raportul de activitate şi nici oferta nu au fost înregistrate la registratura instituţiei.
Pentru serviciile de publicitate media, cu excepţia unor inserturi în ziarele Şansa şi Opinia, nu există niciun document din care să reiasă că aceste servicii au fost prestate. Site-ul www.sarbatoribuzau.ro nu a fost înregistrat pe numele prestatorului de servicii, dar nici nu avea nevoie de un nou site, acesta avand propriul său website. Domeniul aparţinând SC MIKE YARR ADS SRL, o altă firmă de casă.
Procesul verbal de recepţie a serviciilor a fost semnat de două persoane din cinci, respectiv Neder Andrei, preşedinte de comisie si Androne Florea, membru, care a motivat în scris refuzul de a semna.
În concluzie, bugetul primăriei a fost păgubit cu suma de 154.284 lei, bani proveniţi din taxele şi impozitele noastre. Metodele de furt din banii publici au fost patentate de fostul primar și continuate de actualul, alt Constantin de la același PSD.
PSD schimbă primarul, dar năravul de a baga mâna în bugetul local, NU.
Ca să înțelegem cum este și cu sintagma „ a furat, dar a şi făcut ceva”, primarul trebuie să justifice niște bani, iar pentru asta are nevoie să facă un eveniment, să planteze o panseluță, să facă o fântână arteziană. În spatele la „a făcut ceva” stă întotdeauna o combinaţie financiară.
Fără penali în funcţii publice.

#USRlaPRIMARIE

Add Comment