Image Alt

USR - Filiala Buzău

La Râmnicu Sărat a înverzit asfaltul turnat în toamna anului trecut!

La Râmnicu Sărat a înverzit asfaltul turnat în toamna anului trecut!

Lucrarea a fost făcută la o calitate îndoielnică, cât să țină până la alegerile locale. Din păcate pentru PSD, acestea au fost amânate…

Imaginile cu proaspătul asfalt turnat pe trotuarele străzii Matei Basarab din mun. Râmnicu Sărat, reprezintă încă o dovadă că lucrările de proastă calitate sunt o metodă de a cheltui iresponsabil banii comunitații. În mod normal o astfel de lucrare ar trebui să fie în stare foarte bună, minim zece ani. Din păcate la noi, după doar câteva luni curățăm trotuarele cu motocoasa. Și încă nu a plouat!

Plantele își cer dreptul la viață prin asfaltul subțire și de proastă calitate, compactat de ochii lumii cu un mini-cilindru manual, deși A.D.P.-ul are în dotare un cilindru compactor de trei tone care putea fi folosit lesne la lucrarea menționată.

Actuala administrație a demarat în actualul mandat asfaltarea unor străzi din municipiu. Printre acestea am inspectat asfaltul turnat în 2019 pe strada Râmnei. Am văzut asfalt turnat în urma cu 15-20 de ani care arată și acum, mult mai bine! Din materialul turnat, în multe zone a mai rămas numai piatra, atât de puțin bitum a avut compoziția. Pentru această stradă a fost semnată deja recepția. Cineva din Primărie a semnat ca niște piatră vopsită în negru să fie plătită la același preț cu asfaltul. După expirarea stării de urgență vom face un inventar complet al tuturor lucrărilor efectuate pe domeniul public. Vă garantăm că cei vinovați vor fi aduși în fața justiției!

Speram că lucrările contractate de firma unui consilier local PSD, să fie mai de calitate, cu referire la trotuarele de pe str. Păcii și parcul din cartier Anghel Saligny. Asfaltul pare mai bun decât cel turnat de A.D.P. dar manopera este la același nivel. Nu e nevoie să fii inginer ca să observi cât de denivelat este turnat asfaltul, folosindu-se o manoperă la fel de ne-mecanizată, cu un tăvălug manual, ceva mai masiv.

Reamintim faptul că Primăria Râmnicu Sărat a ignorat condițiile constructorului, impuse pentru a nu se pierde garanția proiectului de trei milioane euro, de reabilitare a celor 40 de străzi. În noiembrie 2020 expiră termenul la care rămânem teoretic fără garanția. În fapt garanția este expirată încă din 2016, moment din care Primăria Râmnicu Sărat a semnat recepția intervențiilor în carosabil și trotuare, fără a ține cont de solicitările constructorului. Care este urmarea? Cele 40 de străzi vor fi reparate din banii comunitații, în loc ca aceștia să fie folositi pentru a asfalta cartierele mărginașe care așteaptă de zeci de ani!

Suntem o comunitate prea săracă pentru a ne permite lucrări de proastă calitate, contracte asumate strict de firme de partid sau să aruncăm la gunoi garanția unui contract de trei milioane de euro.

Vom solicita noului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, să trimită Corpul de Control pentru a verifica toate aceste lucrări ”de calitate” din Râmnicu Sărat și pentru a verifica recepția și calitatea lucrărilor precum și decontarea facturilor.

𝐔𝐒𝐑 Buzău va transmite sesizări către Inspectoratul de Stat în Construcții, Curtea de Conturi, dar și către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Cineva trebuie să răspundă dar și să plătească pentru bătaia de joc pe foarte mulți bani publici. Încă o dată se demonstrează că o creștere a nivelului de salarizare din administrația publică locală, nu aduce în mod automat un plus de valoare și o creștere a calității serviciilor oferite comunității, dacă nu se și depun eforturi în acest sens

Add Comment