Image Alt

USR - Filiala Buzău

Aici sunt banii d-voastră! Semnat: Compania de Apă Buzău

Am pornit un demers civic pentru a arăta nepăsarea conducerii SC Compania de Apă Buzău SA. Se numește „aici sunt banii d-voastră”.

Am verificat tarifele din județul Buzău în comparatie cu alte județe din țară. Sunt date oficiale le găsiți oricând pe internet.
Suntem pe locul 2 în țară ca tarife, pret mc de apă! 5.60lei/mc apă „potabilă”, 3.85lei/mc canalizare-epurare.

Compania de Apa Buzău justifică tarifele prin serviciile oferite și prin extinderea rețelei în UAT-urile în care încă nu există deservirea populației de către ADI Buzău. Este adevărat și de apreciat că au fost absorbite fonduri europene și că s-au făcut investiții masive DAR calitatea serviciilor nu aș putea-o considera de un nivel înalt. De aceea am și pornit acest demers pentru a solicita asumarea nu doar declarativă a serviciilor de calitate, la un pret oricum exagerat!

În aceeași măsură, în timp ce face apel la solidaritatea noastră pentru ca și alte UAT-uri să beneficieze de serviciile Companiei, conducerea acesteia decide să cheltuiască 3 milioane de euro pe noul sediu din mun. Buzău și să își achizitioneze masini de teren V. Amarok de peste 40.000 de euro bucata. E ca atunci când Băsescu ne obliga să strângem cureaua și ei puneau borduri supraetajate și construiau terenuri de fotbal în pantă si părculețe în mijlocul câmpului…

S-a dat legea ce ne obligă la plata apei meteorice. Si aici suntem in top national cu acel coeficient de scurgere folosit la calculul cantității preluate de apă meteorică. În timp ce prețul este spre maximul permis de lege, serviciile sunt la polul opus. Gurile de scurgere ori nu există, ori sunt înfundate. Nu există echipă cu atribuții clare de întretinere periodică a serviciului. Când își mai aduc aminte, le curăță cei de la salubritate dar nu mai au ce face când GS-urile sunt complet colmatate. Capacele de canalizare sunt mai mereu la altă cotă decât nivelul carosabilului. Intervențiile se fac doar in cazuri de urgență, aceasta însemnând vreun crater în mijlocul străzii cauzat de pierderi de apă din sistem sau distrugerea fizică a sistemului de canalizare.

Din păcate UAT-urile membre ADI Buzău 2008 sunt simple executante politic. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară mentionată este sub comanda politică a PSD-ului. Președinte este Petre Emanoil Neagu iar membri sunt primăriile pesediste care ridică mâna la comandă. Tarifele mentionate au fost votate la unison, asumate de toate primăriile membre ale ADI Buzău 2008.

Add Comment