Image Alt

Alegeri prezidenţiale

Dan Barna are 44 de ani și este în prezent președintele USR.

A intrat în politică în 2016 mai întâi ca secretar de stat în Guvernul Cioloș, apoi s-a înscris în USR și a candidat la alegerile parlamentare și a fost ales deputat de Sibiu.

Dan Barna este căsătorit și are origini în Poiana Sibiului și Rășinari, locuri unde își petrecea vacanțele de vară împreună cu sora și fratele său.

S-a mutat în București în timpul studenției și a terminat Facultatea de Drept la Universitatea din București, apoi s-a orientat spre antreprenoriat și s-a specializat în proiecte europene. Are o experiență de peste 20 de ani de consultanță în domeniul fondurilor europene.

Jurist la bază, Dan Barna a lucrat aproape 20 ani pe proiecte europene, fiind, rând pe rând, consultant tehnic, expert evaluator şi trainer.

În 2015, Dan Barna a fost numit Secretar de Stat în Ministerul Fondurilor Europene în guvernul condus de Dacian Cioloş.

Din decembrie 2016, este deputat de Sibiu, vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Externă , membru al Comisiei pentru Afaceri Europene şi membru în APCEMN – Comisia economică, comercială, tehnologică și pentru probleme de mediu.

Barna este unul dintre promotorii proiectului „Fără Penali în Funcții Publice”.

Campania Fără Penali a ajuns un adevărat un fenomen social şi a strâns 1 milion de semnături, prin activitatea a 5000 de voluntari, munca şi implicarea tuturor membrilor Uniunii Salvați România, grupului REZISTENȚA, Forumului Democrat al Germanilor din România și a numeroase ONG-uri și grupuri civice din România.

1 milion de români au semnat că România trebuie guvernată altfel, mai responsabil și mai atent.

“Imi propun să fiu un preşedinte activ, implicat şi prezent. Eu pot sa fiu un preşedinte full-time! Prioritatile mandatului meu sunt foarte clare: Romania trebuie să devină o ţară din care tinerii să nu-şi mai dorească să plece, iar romanii care au plecat şi vor să revină trebuie să se simtă bineveniţi”.